Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 25 feb 2016 / 08:12 uur

Willems: ik wil elke week dit soort duels spelen

Op het EK van 2012 was Jetro Willems de jongste speler van het toernooi, maar opvallend genoeg was de achtste finale tegen Atlético Madrid zijn eerste wedstrijd in de Champions League. Een mooie testcase voor de nog maar 21-jarige linksback.

Aanpoten

„Het had wel wat eerder gemogen, maar zo lopen de dingen nun eenmaal”, aldus de PSV’er. „Dit was wel een niveautje hoger dan de Eredivisie. Het was aanpoten, in de competitie kan ik m’n momentjes uitzoeken. In deze wedstrijden moet je constant scherp zijn. Dit soort duels wil ik elke week spelen.”

Na lang blessureleed heeft de linksback de draad weer opgepakt en zorgt hij als vanouds weer voor de nodige assists. Voor een verdediger is dat een machtig wapen en de Europese top volgt de rentree van de nog maar 21-jarige Willems dan ook met belangstelling.

Onmogelijk

„Maar nu kon ik geen enkele voorzet geven”, keek Willems terug op het duel. „Het was gewoonweg onmogelijk. Waar dat aan lag? Aan de kwaliteit van de tegenstander en ook aan de manier waarop wij speelden. Het scheelt natuurlijk wel of je met Luuk de Jong voorin speelt of met Gaston Pereiro. Dat zijn spelers met verschillende kwaliteiten en daar moet je je strijdwijze op aanpassen.”

Spanning

Willems kende voor het duel met Atlético meer spanning dan anders. „Ik werd vanochtend toch met een iets ander gevoel wakker dan normaal. Tijdens de groepswedstrijden tegen Manchester United, VfL Wolfsburg en CSKA Moskou moest ik toekijken. Normaal gesproken is dat al moeilijk, maar nu helemaal. Je wilt je meten met de besten en dat kon ik niet.”

Zittend op de tribune kreeg hij echter wel beter de sfeer mee. „Dat was wel mooi ja. De fans zorgen de hele Champions League al voor een fantastische sfeer. Nu krijg je dat alleen even mee als je het veld opkomt, want tijdens de wedstrijd ben je te veel met het spel bezig. Maar ik kies toch voor het laatste.”

Reageer op artikel:
Willems: ik wil elke week dit soort duels spelen
Sluiten