Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 8 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Van Gaal dumpt ‘slechtste zomeraankoop’ Memphis

Het zijn zware dagen voor Memphis Depay. De vleugelaanvaller is door Louis van Gaal teruggezet naar de beloften van Manchester United en dat is nog niet alles. The Daily Mail heeft hem uitgeroepen tot de slechtste zomeraankoop van de Premier League.

De vleugelaanvaller kwam na een sterk seizoen bij PSV over voor 32 miljoen euro, maar op Old Trafford kan hij de verwachtingen allerminst waar maken. Met zijn uitverkiezing troeft Memphis onder andere Pedro, Radamel Falcao (beiden Chelsea) en Liverpools Christian Benteke af.

‘Snelle auto’s in plaats van goals’

,,Er is weinig goed gegaan sinds hij deze zomer in zijn Rolly Royce arriveerde op Old Trafford”, zo schrijft de redactie van het tabloid. ,,Hij wordt ervan beschuldigd meer bezig te zijn met snelle auto’s dan goals en assists. Bovendien begint hij steeds meer bij te dragen aan tegentreffers.”

Hoewel Van Gaal een enorme fan van Depay is (hij haalde hem naar Manchester United en bij het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap), besloot hij hem maandag terug te zetten naar het tweede. Daar nam de oud-PSV’er overigens wel revanche voor zijn slechte periode. Tijdens de 7-0 overwinning op de reserves van Norwich City was hij goed voor drie assists, waaronder deze.

https://twitter.com/i/status/696791197772292096

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.