Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 29 feb 2016 / 08:23 uur

Uli Hoeness weer vrij man

Oud-voorzitter van Bayern München Uli Hoeness hoeft zich vanaf maandag niet meer te melden in de gevangenis. De 64-jarige Hoeness heeft de helft van zijn gevangenisstraf uitgezeten en wordt vervroegd vrijgelaten.

Overigens hoefde Hoeness sowieso al niet veel in het gevang te zitten: overdag mocht hij de gevangenis verlaten. Hij werkte zelfs alweer bij de jeugdafdeling van Bayern München. In de weekenden was hij vaak thuis; alleen zijn nachten bracht hij in de cel door.

Vervroegde vrijlating

Zijn advocaat diende in november een verzoek in voor vervroegde vrijlating. In Duitsland is dat mogelijk nadat ten minste de helft van de straf erop zit. Het verzoek was succesvol: aan zijn gevangenschap, dat inging op 2 juni 2014, is nu een einde gekomen.

Hoeness werd veroordeeld tot 3,5 jaar cel wegens belastingontduiking van 28,5 miljoen euro. Hij bekende zelf dat hij 18,5 miljoen niet had opgegeven aan de belastingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uli Hoeness weer vrij man
Sluiten