Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 22 feb 2016 / 14:15 uur

Twentefans bezorgen Chileen de dag van zijn leven

FC Twente komt de laatste tijd vooral negatief in het nieuws, maar nu duikt er eindelijk weer eens een mooi verhaal op uit Enschede. Op de website van de club staat te lezen dat de Chileen Kristoffer Serey op doorreis naar Kopenhagen speciaal een dag naar Nederland kwam om zijn idool Felipe Gutiérrez te kunnen zien. Het wordt een dag om niet snel te vergeten.

Dichte kassa

„Met Felipe in de ploeg is mijn club kampioen geworden, dus ik wilde hem heel graag nog een keer zien spelen”, aldus de supporter van Universidad Católica, de oude club van de aanvoerder van FC Twente. Serey gaat op zaterdagochtend, de dag van de wedstrijd tegen SC Cambuur, naar de Grolsch Veste. Hij hoopt een kaartje te kunnen kopen, maar de kassa’s zijn dicht.

Bij het supportershome van Vak-P komt Kristoffer enkele supporters tegen en zij vinden het prachtig dat hij speciaal naar Nederland is gekomen om FC Twente te zien spelen. De supporters wijzigen hun plannen voor die middag en nemen Serey op sleeptouw.

Op sleeptouw

De fans geven de verbouwereerde Chileen ook een kaartje voor de wedstrijd. „Deze supporters zijn geweldig en hebben me meegenomen, de stad laten zien, we hebben de supporterscafés bezocht en ze hebben me alles verteld over FC Twente.”

Ondertussen bellen de fans met FC Twente, of er ‘iets te regelen’ valt. Serey bekijkt de wedstrijd vanuit Vak-P. In de rust loopt Gutierrez ineens in zijn richting. De aanvoerder doet zijn shirt uit en gooit het naar Serey.

Beduusd

Maar dat is nog niet alles: na afloop ontmoet Serey zijn landgenoot. De twee hebben een uitvoerig gesprek over de reis naar Europa, het duel met Cambuur en over hun gezamenlijke club, Universidad Católica. „Ik vind het geweldig dat iemand uit Chili speciaal voor mij naar het stadion komt”, zegt Gutiérrez op de clubsite. „Dat laat heel goed de passie en beleving van de mensen uit mijn land zien. Net als in bij FC Twente had ik ook in Chili een goede band met de fans, maar dat iemand zo ver gaat om mij te zien voetballen beschouw ik als een groot compliment.” Serey is ook beduusd: „Dit is voor mij een dag die ik nooit zal vergeten.”

De ontmoeting in beeld:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twentefans bezorgen Chileen de dag van zijn leven
Sluiten