Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 23 feb 2016 / 10:20 uur

Trabzonfans met rode kaarten de straat op in protest

Het rode kaartenfestival afgelopen zondag bij Galatasaray-Trabzonspor krijgt nog een staartje. Bij het duel in de Turkse competitie gaf scheidsrechter Deniz Bitnel de gasten maar liefst vier rode kaarten. Vooral de laatste ging de wereld over. Salih Dursun van Trabzonspor had het zo gehad met de scheidsrechter, nadat die de bezoekers een derde rode kaart had gegeven, dat hij de kaart afpakte en de arbiter een rode kaart gaf.

https://www.youtube.com/watch?v=p7QrUKYOZGk

Dit hilarische moment kostte Dursun uiteraard ook een rode kaart. Met nog slechts zeven spelers op het veld weigerde Trabzon verder te spelen. Ook de supporters van Trabzonspor waren woedend. Al twee dagen zijn de fans de straat opgetrokken om te protesteren tegen de in hun ogen corrupte scheidsrechters. Als eerbetoon aan de actie van Dursun brachten de fans allemaal een rode kaart mee.

Trabzonspor is gestart met de verkoop van shirts met daarop het beeld van Dursun die de scheids een rode kaart geeft. Volgens lokale media zijn er zelfs plannen om een standbeeld neer te zetten voor de speler, die in opstand kwam tegen het corrupte beleid.

https://www.youtube.com/watch?v=cnuh-xXiZ90

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trabzonfans met rode kaarten de straat op in protest
Sluiten