Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 5 feb 2016 / 21:22 uur

Strootman speelt en scoort na jaar blessureleed

Voor Kevin Strootman is er eindelijk weer licht aan het einde van de lange zwarte tunnel. De middenvelder maakte vrijdag namelijk voor het eerst in meer dan een jaar tijd weer speelminuten, al was het nog maar voor de beloften van AS Roma.

Bij de 6-0 overwinning van AS Roma B op Avellino deed hij een helft mee. Daarin liet hij zich wel gelden, want via een benutte strafschop zette hij zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. ,,Een geweldig gevoel om weer op het veld te staan”, zo twitterde de Strootman kort na de wedstrijd.

Beloftencoach Alberto De Rossi was zeer lovend over de langverwachte rentree van de voormalig speler van onder andere PSV. ,,De laatste drie weken met Kevin waren geweldig. Kevin had het enthousiasme van een jeugdspeler en de toewijding van een goede professional. Hij wil erg graag spelen, maar hij heeft een zware tijd achter de rug.”, zei hij tegen AS Roma TV.

Strootman keerde in november 2014 terug van een lange kruisbandblessure. Nadat hij zes wedstrijden had meegedaan, liep hij eind januari vorig jaar opnieuw een zware blessure op. Ditmaal een aan zijn knie. Na die operatie werd er hier en daar gezegd, dat mogelijk zijn loopbaan erop zat.

,,Ik weet niet precies wat er is gebeurd met zijn knie, maar de problemen met zijn kraakbeen komen voort uit een probleem met de positionering van de kruisband”, zo zei voormalig AS Roma-arts Mario Brozzi destijds.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Strootman speelt en scoort na jaar blessureleed
Sluiten