Johan van Boven
Johan van Boven Sport 18 feb 2016 / 10:00 uur

Spelers gaan los als ploeggenoot schoenen showt

Henk Veerman staat bekend als een nuchtere Hollandse jongen. Zo ook in de kleedkamer van sc Heerenveen. Dus gaan zijn ploeggenoten helemaal los als Henkie zijn nieuwe schoentjes laat zien. Voetbalhumor anno 2016.

https://twitter.com/YoungWellens/status/700005895644823552

Veerman is een echte cultheld. Vijf jaar geleden was hij nog schilder en stond hij in de punt van de aanval bij de amateurs van RKAV Volendam. Terwijl hij daarvoor eerst als verdediger door het leven ging.

Maar toen hij eenmaal in de spits werd gezet, begon hij aan de lopende band te scoren. FC Volendam bood hem een contract aan, maar daar het liep voor geen meter bij Veerman. Hij ging terug naar de amateurs, waar hij bij FC Lienden weer het ene na het andere doelpunt maakte.

Contract

Daarop besloot Volendam hem terug te halen. In de Jupiler League produceerde de aanvaller 16 doelpunten in 22 wedstrijden. Reden genoeg voor sc Heerenveen hem een contract voor te schotelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spelers gaan los als ploeggenoot schoenen showt
Sluiten