Johan van Boven
Johan van Boven Sport 29 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Schansspringer overleeft horrorsprong

Met onder meer een olympische zilveren medaille (Sochi) in de prijzenkast, is Thomas Diethart een grote naam in de wereld van het schansspringen. Maar afgelopen weekend ging het volledig fout tijdens zijn sprong in de strijd om de Continental Cup.

Door een windvlaag werd Diethart volledig uit balans gebracht, waardoor zijn sprong in een horrorvlucht veranderde. In de lucht maakte hij een halve salto en belandde hij met zijn bovenlijf en gezicht knalhard op de sneeuw.

Het publiek, zijn tegenstanders en de aanwezige journalisten hielden hun adem in toen ze de Oostenrijker naar beneden zagen glijden en even later stilletjes op de grond zagen liggen.

Schade

Gelukkig bewoog hij snel zijn hoofd en werd duidelijk dat hij er met niet al te veel schade van af was gekomen. Met enkele kneuzingen en een gezicht vol blauwe plekken, kwam Diethart nog redelijk goed weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schansspringer overleeft horrorsprong
Sluiten