Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Sport 1 feb 2016 / 15:26 uur

Ontmoeting tussen Messi en Afghaans jochie

Een foto van de 5-jarige Murtaza Ahmadi in een zelfgemaakt Argentijns shirt van Lionel Messi, ging vorige maand de wereld over. Het jochie stond flink in de picture, maar het belooft nog mooier voor hem te worden. De Afghaanse voetbalbond heeft namelijk laten weten dat er een ontmoeting komt tussen het ventje en de Argentijnse superster.

Het ventje had van een plastic zak een replica gemaakt van het shirt van Messi. Straks zal hij oog in oog staan met zijn grote held: ,,Het management van de Afghaanse voetbalbond heeft mails ontvangen van Lionel Messi en FC Barcelona over de ontmoeting”, aldus Syed Ali Kazemi, woordvoerder van de voetbalbond van Afghanistan, tegenover Fox News Latino.

https://twitter.com/NeyMarvellous/status/693854232848392192

Murtaza woont in Jaghori en zou het shirt hebben gemaakt, omdat zijn ouders geen echte voor hem konden kopen. „Hij bleef dagen huilen en bleef maar om het shirt vragen, tot zijn broer Hamayon hem hielp een replica te maken van een plastic zak”, vertelde Arif Ahmadi, vader van Murtaza, aan CNN. „Vanaf dat moment stopte hij met huilen.”

De autoriteiten zoeken nu uit waar en wanneer een ontmoeting tussen de twee mogelijk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontmoeting tussen Messi en Afghaans jochie
Sluiten