Remco Visser
Remco Visser Sport 9 feb 2016 / 11:45 uur

NFL-ster gaf geen cent uit van miljoenensalaris

Volgens de geruchten overweegt NFL-icoon Marshawn Lynch binnenkort met pensioen te gaan. Maar om zijn appeltje voor de dorst hoeft de sterspeler van de Seattle Seahawks zich alvast geen zorgen te maken; hij gaf namelijk nog geen cent uit van het salaris dat hij in zijn professionele carrière vergaarde, zo meldt football-kenner Ian Rapoport.

De reporter meldde in een radiointerview dat Lynch sinds 2007 ruim 50 miljoen dollar aan salaris verdiende. Zijn eerste contract bij de Buffalo Bills leverde de speler een bescheiden 14 miljoen op, maar toen hij overstapte naar de Seahawks ging de geldkraan pas echt open. In zijn eerste vier jaar verdiende Lynch in totaal een slordige 30 miljoen, om de laatste 2 jaar te promoveren naar een salaris van 12 miljoen per jaar.

Sponsors

En van al dat geld is nog geen cent van uitgegeven. De 29-jarige running back harkte door zijn opvallende persoonlijkheid naast zijn salaris namelijk ook ruim 5 miljoen dollar per jaar aan sponsorgeld binnen. Lynch was onder meer het gezicht van Nike, Pepsi, Skittles, Progressive en Activision. Mocht de speler dus inderdaad zijn football-helm aan de wilgen hangen, zit hij er met al dat spaargeld nog een lange tijd warmpjes bij.

Grootverdiener

Lynch is overigens niet eens de grootste verdiener in Seattle. Teamgenoot en mede-running back Richard Sherman sprokkelde afgelopen seizoen bijna 15 miljoen dollar binnen en quarterback Russell Wilson mocht afgelopen jaar ruim 18 miljoen op zijn bankrekening bijschrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NFL-ster gaf geen cent uit van miljoenensalaris
Sluiten