Remco Visser
Remco Visser Sport 1 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Maldonado zegt Formule 1 vaarwel

Pastor Maldonado is dit jaar niet te zien in de Formule 1. De 30-jarige Venezolaanse autocoureur heeft dat maandag bekendgemaakt.

Maldonado debuteerde in 2011 bij Williams en reed sinds 2014 voor Lotus. ,,Met grote deemoed vertel ik jullie dat ik in het F1-seizoen 2016 niet op de grid zal staan”, liet hij via Twitter weten.

Geheel onverwacht kwam de mededeling van Maldonado niet. Zijn dienstverband bij Renault, dat Lotus overnam en onder eigen naam doorgaat in de F1, stond al enige tijd op de tocht door sponsorproblemen. Zijn belangrijkste geldschieter, het staatsoliebedrijf PDVSA, kon door het instorten van de markt niet langer aan de financiële verplichtingen voldoen.

Brokkenpiloot

De 30-jarige Maldonado debuteerde in 2011 voor het team van Williams in de Formule 1 en wist een jaar later de Grand Prix van Spanje op zijn naam te zetten, maar maakte verder vooral furore als brokkenpiloot. Mark Webber bestempelde hem onlangs nog als de slechtste coureur waarmee hij ooit een circuit gedeeld heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=GUd8OMswdzg

Opvolger

De kans is groot dat het vrijgekomen stoeltje in het team van Renault nu naar Kevin Magnussen gaat. De Deen was het afgelopen seizoen reservecoureur van McLaren. Renault presenteert woensdag waarschijnlijk zijn team.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Maldonado zegt Formule 1 vaarwel
Sluiten