Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 15 feb 2016 / 12:23 uur

Lescott niet eerste rijke voetballer met domme tweet

Aston Villa draait een werkelijk dramatisch seizoen in de Premier League. De voormalige club van Ron Vlaar staat helemaal onderaan, zeven punten achter nummer negentien Sunderland. Zondag bereikte de club uit Birmingham een nieuw dieptepunt door de thuiswedstrijd tegen Liverpool met maar liefst 0-6 te verliezen.

Lescott

Alsof dat nog niet erg genoeg was voor de woedende fans, die massaal voor het laatste fluitsignaal het stadion verlieten, strooide Villa-speler Joleon Lescott na afloop van het duel nog wat zout in de diepe wonden. Amper vijftien minuten na afloop van de kansloos verloren wedstrijd twitterde Lescott een foto van een peperdure Mercedes AMG S 63 Coupe de wereld in. Dit ongekende staaltje van desinteresse schoot veel van zijn 823.000 volgers het verkeerde keelgat in. Honderden woedende tweets volgden.

Later kwam Lescott met een verklaring. Hij had de tweet niet zelf verstuurd, legde hij uit. Volgens de voetballer zat hij op dat moment in de auto met zijn telefoon in zijn zak en werd er per ongeluk een foto van een dure Mercedes verstuurd. Een verklaring die door helemaal niemand serieus werd genomen. Ook daar volgden weer honderden reacties op. De beste was misschien nog wel: ‘Als jouw telefoon dit allemaal kan, terwijl hij in je zak zit, misschien moeten we hem dan voortaan ook maar bij Aston Villa centraal achterin opstellen op jouw plek.’

Het is duidelijk niet de eerste keer dat een schatrijke voetballer vreselijk de mist in gaat met een totaal verkeerd getimede tweet. Zo heeft onze landgenoot Memphis Depay er ook een handje van. Nadat hij al weken geen bal goed geraakt had bij Manchester United en er veel kritiek was op zijn excentrieke privé-leven, verscheen de aanvaller doodleuk in een volledig gepimpte gitzwarte Rolls Royce op de training.

Ook dit weekeinde trok Memphis weer alle aandacht, maar niet op het veld. De voetballer was zaterdag jarig en stond uitgebreid te dansen en te feesten op een speciaal voor hem georganiseerd groot feest. Dit viel niet in goede aarde bij de United-fans een paar uur na de beschamende 2-1 nederlaag tegen Sunderland.

Vorig seizoen waren juist de supporters van Sunderland woedend op een eigen speler. Spits Steven Fletcher had destijds in twee seizoenen precies zeven keer gescoord voor Sunderland, maar hij twitterde vlak na een kansloze 4-0 nederlaag wel een foto van zichzelf en zijn nieuwe Lamborghini Aventador. De foto ging viral en Fletcher moest nog net niet onderduiken.

Bij Feyenoord haalde de inmiddels vertrokken Colin Kazim-Richards het bloed onder de nagels vandaan bij veel Feyenoord supporters. Nadat de aanvaller in aanvaring was gekomen met een paar journalisten, vroeg hij op het parkeerterrein om respect. ‘Volg me niet, toon een beetje respect.’ Meteen daarna reed de vuurrode Bentley van Kazim vol gas weg over het parkeerterrein van De Kuip. Over respect gesproken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lescott niet eerste rijke voetballer met domme tweet
Sluiten