Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 17 feb 2016 / 11:03 uur

‘Lachten Ronaldo uit om zijn strakke spijkerbroeken’

Rio Ferdinand moet heel hard lachen om de opmerking van Cristiano Ronaldo dat hij buiten het veld alleen ‘goedemorgen’ zei tegen zijn voormalige ploeggenoten bij Manchester United. De Portugees raakte dinsdag zwaar geïrriteerd op de persconferentie voorafgaand aan het duel met AS Roma en liep uiteindelijk boos weg.

Barça

Dat kwam mede door een vraag over de voorhoede van Barcelona. Messi, Suárez en Neymar (MSN) lijken veel beter met elkaar overweg te kunnen dan Benzema, Bale en Cristiano (BBC) bij Real Madrid. „Ik ga jullie wat vertellen”, zei Ronaldo. „Toen ik bij United zat, sprak ik nooit met Giggs, Scholes en Ferdinand. We zeiden alleen goedemorgen tegen elkaar, maar we wonnen wel de Champions League.”

„We spraken op het veld en dat is het enige wat telt. Maakt het uit dat ik niet met Benzema uit eten ga, of dat Bale niet bij mij thuis over de vloer komt? Dat is totaal niet belangrijk. Het betekent niets voor me.”

Op de Engelse tv vroeg presentator Gary Lineker later die avond aan Ferdinand of de opmerkingen van Ronaldo klopten. Ferdinand moest hard lachen en zei: „Misschien had het te maken met zijn kledingkeuze. Ik nam hem altijd vreselijk in de maling omdat hij van die hele strakke spijkerbroeken droeg. We maakten hem helemaal af dan, hij snapte het volgens mij niet.”

Winner

Dat Ronaldo boos wegliep bij de persconferentie is volgens Ferdinand alleen maar een teken dat hij een winner is. „Op dit moment praat iedereen over Barcelona en dat zint hem totaal niet. Dat is zijn competitieve aard, hij wil de beste zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Lachten Ronaldo uit om zijn strakke spijkerbroeken’
Sluiten