Sophie van Oostvoorn
Sophie van Oostvoorn Sport 11 feb 2016 / 15:17 uur

De WK Afstanden: welke schaatsers moet je zien?

Voor de zeventiende keer wordt donderdag de WK Afstanden gereden. Ditmaal is de ijsbaan van Kolomna, een stad ten zuiden van Moskou, het toneel van een van de belangrijkste schaatstoernooien van het seizoen. Vier dagen lang nemen de beste schaatsers ter wereld het tegen elkaar op.

Welke drie schaatsers moet je in de gaten houden?

Sven Kramer

Donderdagmiddag moet Sven Kramer al aan de slag, om 14:15 uur schaatsen de heren de 10.000 meter. Hij schaatst in de laatste rit tegen de Belg Bart Swings. En het is nog geen gelopen race, want Ted Jan Bloemen (Nederlander die onder de Canadese vlag schaatst) verbeterde vorige maand het wereldrecord van Kramer.

Kjeld Nuis

Zaterdag schaatst Kjeld Nuis tegen de Rus Pavel Koeliznjikov, dat belooft ook een mooie strijd te worden. Bij de vorige wereldbekerwedstrijden verloor Nuis twee keer nipt en hij is er nu op gebrand het goud te winnen.

Jorien ter Mors

Jorien ter Mors is ook iemand om in de gaten te houden. De sprintser en shorttrackster komt uit op drie afstanden. Ter Mors won de laatste wereldbekerwedstrijd op de 1.000, (vrijdag) voor de Amerikaanse Britanny Bowe. Daarnaast liet ze ook al zien goed uit de voeten te kunnen op de 500 (zaterdag) en 1.500 (zondag).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De WK Afstanden: welke schaatsers moet je zien?
Sluiten