Johan van Boven
Johan van Boven Sport 3 feb 2016 / 08:50 uur

Club strikt nieuwe speler dankzij LinkedIn

„We zoeken een rechtsback die in het bezit is van een EU-paspoort. Hij moet offensief ingesteld zijn om te kunnen spelen in een 3-4-3-systeem.” Zo klonk de lokroep van Luka Elsner op LinkedIn. Hij is de trainer van de Sloveense voetbalclub NK Domzale en wilde het eens over een andere boeg gooien tijdens de transferperiode.

Dus zette hij een ‘advertentie’ op zijn pagina. Met succes, want er reageerden verschillende spelers die wel oren hadden naar een nieuwe baan. Op basis van videobeelden besloot Elsner uiteindelijk welke speler kans zou maken op een contract. De 30-jarige Spanjaard Alvaro Brachi was de gelukkige.

Tegenover de BBC legde Grega Krmavnar, de communicatiemanager van NK Domzale, uit waarom er voor deze manier van handelen is gekozen. „We hebben slechts een klein budget en dus niet het geld om grote spelers te kopen. In Slovenië was het onmogelijk om snel een vervanger te vinden voor de naar het Turkse Konyaspor vertrokken Nejc Skubic, dus besloten we het op een andere manier aan te pakken.”

Geslaagd

Brachi werd uitgenodigd om mee te trainen. Na een week was de trainer overtuigd en bood hij de verdediger een contract aan. Krmavnar: „We zochten uitdrukkelijk iemand die transfervrij was en die uit was op een nieuwe uitdaging. We mogen gerust stellen dat we in onze opzet geslaagd zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Club strikt nieuwe speler dankzij LinkedIn
Sluiten