Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 11 feb 2016 / 13:19 uur

Boulahrouz stopt: het beste van de Kannibaal

Khalid Boulahrouz zet een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer, na al ruim een half seizoen zonder club te hebben gezeten. De verdediger droeg in zijn carrière het shirt van RKC Waalwijk, Hamburger SV, Chelsea, Sevilla, VfB Stuttgart, Sporting Portugal, Brøndby, Feyenoord en hij speelde 35 keer in het shirt van Oranje. Metro zet het beste van de Kannibaal op een rij.

De Kannibaal sloopt Ronaldo

Boulahrouz verwierf zijn bijnaam vooral op het wereldkampioenschap van 2006 in de beruchte clash met Portugal. De verdediger toonde geen genade in de duels met de toen nog rising star van het mondiale voetbal: Cristiano Ronaldo. Vooral zijn overtreding na zeven minuten op de vleugelaanvaller staat bij velen nog in het geheugen gegrift.

Het EK 2008

Eigenlijk zou hij helemaal niet meegaan naar het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Door de blessure van Ryan Babel kwam er ineens toch een plek vrij in de selectie. Bondscoach Marco van Basten koos voor Boulahrouz en stelde hem plots in alle wedstrijden op als basisspeler. Kort na de laatste groepswedstrijd kwam het vreselijke nieuws binnen dat zijn vrouw Sabiya een miskraam had gehad. Een paar dagen later stond hij alsnog in de basis tegen Rusland, maar een toch licht aangeslagen Oranje ging onderuit tegen de Russen. Desondanks zijn velen de sterke optredens van Oranje in de groepsfase nog steeds niet vergeten.

https://www.youtube.com/watch?v=aA7KZ30yz2s

Rood einde

Na avonturen in Duitsland, Engeland, Spanje, Portugal en Denemarken keerde Boulahrouz anderhalf jaar geleden terug in Nederland. Bij Feyenoord wilde hij op glansrijke wijze afscheid nemen van het profvoetbal. Dat plan slaagde niet, mede door blessures kwam hij lang niet altijd in actie voor de Rotterdammers. Uiteindelijk pakte hij tijdens zijn laatste wedstrijd een rode kaart op bezoek bij FC Groningen. Het handgemeen met Rasmus Lindgren was zijn laatste actie als profvoetballer. Misschien wel een typerend slot voor iemand met als bijnaam de Kannibaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boulahrouz stopt: het beste van de Kannibaal
Sluiten