Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 8 feb 2016 / 14:35 uur

Arsenal verdient veruit het meest aan zijn fans

Arsenal genereert van alle clubs ter wereld de meeste inkomsten op wedstrijddagen. The Gunners overschrijden als enige club de grens van 100 miljoen op jaarbasis. Op de tweede plek komt Real Madrid, Barcelona pakt het brons. Dit blijkt uit cijfers van Deloitte Touche van het seizoen 2014-2015.

Minder fans

Arsenal verdient 14 miljoen per jaar meer dan Manchester United, dat op de vierde plek staat. En dat terwijl de club uit Londen op wedstrijddagen gemiddeld 15.000 minder fans trekt dan het team van Louis van Gaal.

De ranglijst:

Gemiddeld brengt iedere Arsenalfan 1673 pond per seizoen in het laatje. In Engeland groeit de weerstand tegen de hoge entreeprijzen. Zo verlieten de fans van Liverpool het thuisduel met Sunderland eerder om zo duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met het aangekondigde besluit van de club om de tickets duurder te maken.

In de 77e minuut verlieten ze het stadion, omdat 77 pond volgend seizoen de prijs is voor een ticket op de hoofdtribune. Dit seizoen kosten die tickets nog 59 pond.

De beelden:

Excuusmail

Opvallend, Arsenal heeft de fans nog niet zo lang een excuusmail gestuurd. Eerder zegde de club nog toe de ticketprijzen te bevriezen. Hier komt Arsenal nu op terug.

Reageer op artikel:
Arsenal verdient veruit het meest aan zijn fans
Sluiten