Johan van Boven
Johan van Boven Sport 18 feb 2016 / 15:07 uur

Andy van der Meyde: Ik had Kazim in mijn auto gewild

Andy van der Meyde trekt bij het stoplicht flink op met zijn dikke Audi. Hij gooit zijn stuur naar links en trapt dan op de rem. „Shit, dit was een beetje gevaarlijk”, zegt de ex-voetballer tegen Anwar El Ghazi. „Ach, dat doe ik ook weleens”, zegt de Ajacied. De twee gieren het uit van het lachen.

Het is de eerste aflevering van Bij Andy in de auto (zie onderaan dit artikel) in een notendop: voetbaljongens onder elkaar. De serie wordt niet op tv uitgezonden, maar via het eigen YouTubekanaal van Van der Meyde en zijn vrouw Melisa.

Harry Vermeegen

De voormalig speler van Ajax, FC Twente, Inter, Everton en het Nederlands elftal kruipt in de huid van interviewer, al vindt hij dat veel te overdreven gesteld. „Ik ben geen journalist. Als ik in de auto stap, heb ik niets voorbereid. Ik wil zeker niet de nieuwe Harry Vermeegen zijn, dat is allemaal veel te gemaakt. Ik ben gewoon mezelf.”

Juist dat is het grote voordeel, volgens hem. „Het is lekker normaal en spontaan, niet vooropgezet. Dat vinden de mensen leuk om te zien. Meestal zeggen voetballers op tv allemaal hetzelfde. ‘De eerste helft speelden we goed, maar na de rust zakten we een beetje weg’, hahaha. Bij mij zijn ze misschien iets opener, omdat ik zelf een ex-voetballer ben.”

Van der Meyde wil nog niet zeggen wie zijn volgende ‘gast’ is. „Dat is nog een verrassing. Bij Feyenoord heb ik in ieder geval een mooie speler op het oog. Jammer dat Colin Kazim-Richards weg is, hem had ik graag in mijn auto gehad. Echt een mannetje van de straat, daar houd ik van. Ik hoef geen saaie gozer naast me te hebben.”

Gezien zijn reallifesoaps op SBS6 en RTL is de link naar televisieland snel gemaakt. Maar Van der Meyde houdt ‘Bij Andy in de auto’ liever in eigen beheer. „Bij televisiezenders ben je gebonden aan regeltjes. Dan moet ik bijvoorbeeld specifieke dingen aan de mensen bij mij in de auto vragen, maar daar heb ik helemaal geen trek in.”

Italië

Het blijft overigens niet bij spelers uit de eredivisie. Van der Meyde gaat waarschijnlijk ook de grens over. „Ik wil jongens uit Engeland en Italië vragen om mee te doen. Het blijft trouwens niet alleen bij voetballers. Politici, artiesten, succesvolle ondernemers, iedereen is welkom in mijn auto.”

Donderdagmiddag stond bij de eerste aflevering de YouTubeteller op meer dan 140.000 views. „Niet normaal hè. Toen de video net online stond, waren het er 3000. De volgende ochtend werd ik wakker en vroeg mijn vrouw of ik wilde gokken hoeveel mensen er hadden gekeken. Na een nachtje was de video al 30.000 keer bekeken. En nu gaat het dus nog harder. Een mooie waardering, waaruit blijkt dat de mensen het leuk vinden om naar te kijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Andy van der Meyde: Ik had Kazim in mijn auto gewild
Sluiten