Sophie Moerman
Sophie Moerman Sport 26 jan 2016 / 17:15 uur

Zuid-Korea verandert logo OS 2018 wegens verwarring

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben besloten het logo voor de Olympische Spelen aan te passen. De reden: ze zijn bang dat bezoekers van het sportevenement per ongeluk in Noord-Korea belanden.

De Olympische Winterspelen worden over twee jaar gehouden in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang. Traditiegetrouw wordt het evenement, dat eens in de vier jaar plaatsvindt, aangeduid met de naam en het jaar waarin het plaatsvindt, maar autoriteiten zijn bang dat de plaatsnaam teveel lijkt op de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.

Zo kwam een Keniaanse VN-medewerker zo al eens per ongeluk in Noord-Korea, waar hij niet al te vriendelijk werd ontvangen door het dictatoriale regime, vertelt een woordvoerder. Aangezien de organisatie dit soort ongemakken wil voorkomen in 2018, is er besloten het logo te veranderen. Er staat nu PyeongChang, met een hoofdletter C die ervoor moet zorgen dat bezoekers niet in de war raken.

Nog een leuke bijkomstigheid. ‘Pyeong’ betekent vreden in het Koreaans, en ‘chang’ vertaalt als welvaart. Laten we hopen dat de twee buurlanden de vrede nog lang bewaren, tijdens en na het evenement!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zuid-Korea verandert logo OS 2018 wegens verwarring
Sluiten