Johan van Boven
Johan van Boven Sport 6 jan 2016 / 10:58 uur

Ziyech: Liever eerlijk en gehaat dan achterbaks

Het interview met Hakim Ziyech van afgelopen zaterdag in de Volkskrant blijft de gemoederen bezig houden. Op zijn eigen Instagramaccount zette de speler van FC Twente de volgende tekst: Liever eerlijk en gehaat dan achterbaks en geliefd. Inmiddels heeft hij de afbeelding weer verwijderd.

In het vraaggesprek met de krant liet Ziyech in niet mis te verstane woorden weten hoe hij over de situatie bij FC Twente denkt. Hij uitte kritiek op de clubleiding, de supporters en zijn medespelers. Daarop besloot technisch directeur Ted van Leeuwen hem de aanvoerdersband afnemen.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Ziyech na de winterstop nog voor FC Twente uitkomt. Op Instagram heeft hij al zijn Twente-gerelateerde foto’s verwijderd. Tijdens trainingen doet hij overigens gewoon zijn werk.

Beste speler

De kenners in voetballand zijn het er over eens dat hij een van de beste spelers van de Eredivisie is. Maar bij het (zowel sportief als financieel) kwakkelende FC Twente heeft hij het steeds minder naar zijn zin. Al verschillende keren liet hij weten het liefst naar een andere club te gaan en ook met de fans had hij het meerdere malen aan de stok.

Na het interview met de Volkskrant is een (vecht)scheiding nu helemáál onvermijdelijk.

Reageer op artikel:
Ziyech: Liever eerlijk en gehaat dan achterbaks
Sluiten