Metro
Metro Sport 22 jan 2016 / 21:05 uur

Waterpolosters verliezen EK-finale, Spelen onzeker

De Nederlandse waterpolosters hebben voor de derde keer op rij de finale van een groot toernooi verloren. De ploeg van bondscoach Arno Havenga moest vrijdag in de eindstrijd van het EK buigen voor Hongarije, het werd 7-9.

Na het EK van 2014 en WK van 2015 betekent dat opnieuw zilver voor Oranje. Extra pijnlijk was bovendien dat de waterpolosters naast een olympisch ticket grepen. Op het olympisch kwalificatietoernooi eind maart in Gouda krijgt Oranje alsnog de kans zich te verzekeren van een reis naar Rio de Janeiro.

Zelfvertrouwen

De vrouwen van Havenga bulkten van het zelfvertrouwen na de winst donderdag in de halve finale op Spanje, de ploeg die Oranje anderhalf jaar geleden in Boedapest overklaste in de EK-finale. Dat zilver betekende voor de waterpolosters toen wel de bevestiging dat ze terug zijn in de top.

Op het WK afgelopen jaar in Kazan bereikte Oranje opnieuw de finale, waarin de Verenigde Staten net te sterk waren (5-4). „Het is nu tijd om te oogsten”, zei Havenga voorafgaand aan de EK-finale vrijdag in Belgrado. Na twee keer zilver telde alleen het goud voor Oranje, dat dolgraag voor het eerst sinds 1993 weer eens Europees kampioen wilde worden. De waterpolosters hadden echter grote moeite met Hongarije.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waterpolosters verliezen EK-finale, Spelen onzeker
Sluiten