J. Geerdink
J. Geerdink Sport 30 jan 2016 / 12:40 uur

Voor het eerst in 17 jaar Duitse grandslamwinnaar

Voor het eerst in dik zeventien jaar heeft een Duitse tennisster een grandslamtoernooi gewonnen. Angelique Kerber, die in de eerste ronde nog een matchpoint tegen kreeg, versloeg zaterdag in de finale van de Australian Open topfavoriet Serena Williams met 6-4 3-6 6-4.

Steffi Graf

Kerber is de eerste Duitse sinds Steffi Graf die één van de vier belangrijkste tennistoernooien van het jaar weet te winnen. Eerder reikte ze tot de halve finales op de US Open en Wimbledon, een finale speelde ze niet eerder. Graf won in mei 1999 op Roland Garros van Martina Hingis en veroverde daarmee haar 22e grandslamtoernooi.

Williams had dat aantal zeges zaterdag kunnen evenaren, maar moest in de eindstrijd buigen voor de 28-jarige Duitse. Kerber speelde sterk en profiteerde optimaal van het groot aantal fouten dat de Amerikaanse maakte. Mogelijk dat de nummer 1 van de wereld bezweek onder de druk om het aantal zeges van Graf, in 1994 bovendien de laatste Duitse tot vandaag die de Australian Open won, te evenaren. Die is trouwens geen recordhoudster, de Australische Margaret Court won totaal 24 grandslamtitels.

Reageer op artikel:
Voor het eerst in 17 jaar Duitse grandslamwinnaar
Sluiten