Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 25 jan 2016 / 19:50 uur

‘Voetbalvrouw zijn: een dom wicht kan het niet aan’

Het leven van een voetbalvrouw gaat niet over rozen. De hele dag geld uitgeven dat je man heeft verdiend, is een beeld dat Katherina Kerkhofs graag de wereld uit wil helpen. De echtgenote van Dries Mertens begint daarom met een tv-programma waarin ze spelersvrouwen van de Rode Duivels op de voet volgt.

Niet zo eenvoudig

„Ik wil met dit programma tonen dat het allemaal niet zo eenvoudig is als het eruitziet. Veel mensen denken dat dit een simpel bestaan is. Maar geloof me, niet eender welk dom wicht kan dit aan. Verhuizen naar het buitenland, altijd paraat staan om opnieuw te vertrekken bij transfers”, vertelt Kerkhofs aan De Morgen. Vanwege de carrière van Mertens verhuisde ze zelf al noodgedwongen naar Nederland en anderhalf jaar terug werd er verkast richting Italië.

„Telkens opnieuw een leven opbouwen in een andere cultuur, zonder familie of vriendinnen”, vervolgt Kerkhofs, die vaak alleen thuiszit in Napels. „Je man is de helft van de avonden weg. Je zou eens moeten weten hoe saai ons leven soms kan zijn. Op vrijdagavond drinken wij thuis chocomelk, want zondag moet hij spelen. Dat kun je niet als je niet sterk in je schoenen staat."

WAG

De vrouw van de Napoli-aanvaller heeft ook moeite met de benaming WAG, die staat voor Wifes and Girlfriends. „Natuurlijk ben ik trots dat ik de vrouw ben van Dries. Maar wanneer journalisten mij vragen stellen, ben ik plots een platform voor mijn man. Wie heeft daar nu een boodschap aan, denk ik dan. Als iemand iets over jou wil weten, gaat die dat toch ook niet aan je vrouw vragen? Daarnaast ben ik ook andere dingen, en dat belichaamt die term niet.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Voetbalvrouw zijn: een dom wicht kan het niet aan’
Sluiten