Dion Mebius
Dion Mebius Sport 23 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Video: Vijf mooiste goals van jarige Robben (32)

Hiep, hiep, hoera! Het is vandaag 23 januari en dat betekent dat Arjen Robben weer eens jarig is. Neerlands hoop in bange voetbaldagen is alweer 32 geworden, en dat vraagt om een eerbetoon. De ‘Man van Glas’ is op dit nog eventjes minder fit dan gehoopt, maar dat betekent niet dat we niet kunnen genieten van mooie momenten uit het verleden.

En daarom presenteren wij u, de vijf beste goals ooit van Arjen Robben:

5. Een goal van Robben zoals hij er zoveel heeft gemaakt, maar dit is wel een hele mooie. In dienst van Real Madrid snijdt hij naar binnen en laat hij de keeper van Villarreal kansloos.

4. Soleren kan de man uit Bedum als de beste, en dat liet hij ook zien in de DFB-Pokal tegen Schalke. Helemaal alleen vanaf eigen helft, zo zien we het graag.

3. Als de beste speler van Oranje heeft Robben regelmatig zijn stempel op wedstrijden gedrukt. Op het EK 2008 scoorde hij prachtig in de korte bovenhoek tegen Frankrijk.

2. Een van zijn meest memorabele doelpunten maakte Robben tegen Manchester United in de Champions League. Dankzij deze volley ging Bayern door naar de halve finale.

1. Misschien is het niet zijn mooiste goal ooit, maar wel veruit de belangrijkste. Dankzij deze treffer pakte Robben eindelijk een felbegeerde hoofdprijs: de Champions League.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Video: Vijf mooiste goals van jarige Robben (32)
Sluiten