Dion Mebius
Dion Mebius Sport 30 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Video: Tennisster knalt bal tegen partner aan

Slechts de herenfinales staan ons nog te wachten, en dan is het alweer voorbij met de pret op de Australian Open. Het Tsjechische duo Lucie Hradecka en Andrea Hlavackova zal echter met een minder vrolijk gevoel op het toernooi terugkijken. De dames verloren gisteren de finale van het dubbelspel en een van hen hield er, dankzij de ander, een flinke blauwe plek aan over.

Bij 4-4 in de eerste set en twee breakkansen tegen de Zwisterse Martina Hingis en de Indiase Sania Mirza sloeg Hlavackova de bal keihard tegen haar partner aan. Die krimpt even ineen van de plotselinge pijn en de schrik. Even later verschijnt er gelukkig alweer een glimlach op het gezicht van Hradecka, ongetwijfeld tot opluchting van haar tennismaatje.

Het tweede breakpunt werd uiteindelijk toch nog gepakt, maar veel zoden zette dat niet aan de dijk. Hingis en Mirza rekenden in twee sets namelijk relatief makkelijk met hun Tsjechische opponenten af en kroonden zich daarmee tot de eerste winnaars van de Australian Open van dit jaar (7-6 (7-1) en 6-3).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Video: Tennisster knalt bal tegen partner aan
Sluiten