Dion Mebius
Dion Mebius Sport 23 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Video: Muisje rent veld op tijdens zeperd Van Gaal

Niet Memphis Depay of Graziano Pellè, maar een klein veldmuisje mocht zich vandaag Man of the Match noemen bij de wedstrijd tussen Manchester United en Southampton (0-1). Het diertje stal de show in een verder gezapige pot tussen de teams van Louis van Gaal en Ronald Koeman, die in de slotfase werd gewonnen door laatstgenoemde.

Een van de cameramannen kreeg de muis in de 74ste minuut in de smiezen. Waarschijnlijk voelde het diertje de ogen van half Engeland in zijn rug branden, want het besloot gauw richting de zijlijn te rennen. Van Gaal zal bij het zien van de muis hebben gewild dat hij kon ruilen met diens zorgeloze leventje: de coach verloor voor de zoveelste keer, waardoor het zwaard van Damocles nu écht boven zijn hoofd hangt.

https://www.youtube.com/watch?v=VHaP7ZYYwd8

Ook in Nederland zijn we bekend met dieren die het voetbalveld betreden. Zo maakte een steenmarter vorig jaar nog furore in het Polman Stadion bij de wedstrijd tussen Heracles en PSV. Het beestje liet zich daarna nog éénmaal zien, in de wedstrijd tegen ADO Den Haag: sindsdien is er geen spoor van de marter meer te bekennen geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Video: Muisje rent veld op tijdens zeperd Van Gaal
Sluiten