Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 19 jan 2016 / 13:56 uur

Verslagen Nadal zet negatief persoonlijk record neer

Rafael Nadal was jarenlang een van de wereldtoppers op tennisgebied. Maar de laatste jaren kan hij het niet meer bolwerken. Zijn uitschakeling tijdens de eerste ronde van de Australian Open is daar nog maar eens het bewijs van.

Zes keer geen finale

De Spaanse gravelspecialist heeft nu voor het eerst in zijn loopbaan zes grand slams (sinds Roland Garros 2014) op een rij niet de finale weten te halen. Sterker nog, hij kwam bij zijn voorbije zes pogingen niet eens tot de halve eindstrijd. Ook op zijn ‘thuisbaan’, het gravel van Roland Garros, werd hij al in de kwartfinales uitgeschakeld.

De laatste drie grand slams waren voor Nadal het minst productief en kwam hij steeds niet bij de laatste zestien. Vorig jaar vloog hij er op Wimbledon in de tweede ronde uit tegen Dustin Brown, die nog nooit hoger stond de nummer 82 op de ATP World Ranking. Tijdens de US Open kwam hij een wedstrijd verder, maar was Fabio Fognini hem uiteindelijk de baas. Dinsdag was zijn landgenoot Fernando in vijf sets te sterk.

Schade

Op ATP World Ranking valt de schade nog mee, na eind vorig seizoen was hij nog de nummer vijf van de wereld. Omdat Nadal vorig jaar in Australië nog de kwartfinale haalde, zal hij na deze vroege uitschakeling waarschijnlijk de nodige plekken moeten inleveren.

Blessureleed

De slechte prestaties zijn deels te wijten aan blessures. De Spanjaard is al jarenlang niet helemaal okselfris. Met name zijn rug en knieën spelen Nadal flink parten. Afgelopen november werd hij ook nog geopereerd aan zijn blindedarm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verslagen Nadal zet negatief persoonlijk record neer
Sluiten