Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 22 jan 2016

Valdes vlucht voor Van Gaal en gaat keepen in België

De nieuwe keeper van Standard Luik heeft waarschijnlijk meer prijzen in zijn carrière gewonnen dan de hele Belgische competitie bij elkaar. Victor Valdes won in zijn loopbaan al 23 prijzen, waaronder zes keer het kampioenschap van Spanje, drie keer de Champions League, een Wereldkampioenschap en een Europees kampioenschap. En nu gaat hij keepen in Luik.

Het is een wonderlijke transfer, die mede mogelijk is gemaakt door de slechte relatie van Valdes met Louis van Gaal. Het begon nog veelbelovend toen de Nederlandse oefenmeester Valdes vorig jaar de kans bood om bij Manchester United zijn conditie op peil te houden. De twee kenden elkaar nog van hun gezamenlijke periode bij FC Barcelona, waar Van Gaal de Spanjaard op 20-jarige leeftijd liet debuteren.

Lees ook: ‘Van Gaal geeft Valdes boete als hij komt trainen’

De tweede samenwerking tussen het duo liep echter uit op een fiasco. Van Gaal stuurde de keeper telkens met het tweede mee en toen Valdes dat een keer weigerde, was helemaal het hek van de dam. Zo kan het dat de 34-jarige doelman ineens in België te bewonderen is.

Plezier

Na 387 duels in het shirt van Barcelona en slechts twee voor Manchester United hoopt de routinier bij Standard zijn carrière weer nieuw leven in te blazen en het plezier in het voetbal terug te vinden. Als hij de medische keuring succesvol doorstaat, is Valdes de nieuwe doelman van de nummer acht van België.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Valdes vlucht voor Van Gaal en gaat keepen in België
Sluiten