J. Geerdink
J. Geerdink Sport 31 jan 2016 / 09:11 uur

Stratencircuit Bakoe wordt belachelijk smal

Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 wordt dit seizoen een Grand Prix verreden in Azerbeidzjan. Op zondag 19 juni is hoofdstad Bakoe het toneel van de Grote Prijs van Europa in de koningsklasse van de autosport. Maar om nu te zeggen dat de voormalige Sovjet-republiek er klaar voor is… Nee, dat niet.

Uit bovenstaande door F1-journalist Ted Kravitz op Twitter geposte foto’s blijkt namelijk dat de straten van Bakoe amper berijdbaar zijn voor normale auto’s, laat staan voor bloedsnelle F1-bolides. Bovendien wordt duidelijk dat sommige delen van het 6006 meter lange stratencircuit belachelijk smal zullen zijn. Het smalste stuk is niet breder dan 7,6 meter, op het breedste punt meet het circuit een slordige 13 meter.

Lastig

Inhalen wordt voor Max Verstappen dus knap lastig, of het moet op het enorm lange rechte stuk langs start/finish gebeuren op het door F1-huisarchitect Hermann Tilke ontworpen stratencircuit. Mits het op tijd af is natuurlijk, want er is duidelijk nog veel werk te verrichten.

Op YouTube vonden we onderstaande twee video’s van enerzijds iemand die het circuit heeft nagemaakt in een racespel en anderzijds mensen die het circuit in huidige staat hebben afgelegd met de auto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stratencircuit Bakoe wordt belachelijk smal
Sluiten