Dion Mebius
Dion Mebius Sport 24 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Spelers en staf ADO tonen ‘rode kaart’ aan racisme

De spelers en staf van ADO Den Haag hebben zondag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur een duidelijke boodschap afgegeven aan het publiek. De stafleden en wisselspelers kwamen kort voor de aftrap het veld op met een groot spandoek, waarop stond ‘Geef racisme de rode kaart’.

De spelers droegen bij opkomst tevens een groen shirt, met daarop de tekst: ‘Spreekkoren? Come on The Hague willen we horen!’. De acties zijn een antwoord op de spreekkoren van vorige week jegens de donkere Ajacied Riechedly Bazoer, die steeds op oerwoudgeluiden kon rekenen als hij in het Kyocera-stadion aan de bal was.

Direct na die wedstrijd liet ADO-speler Ruben Schaken aan Metro weten geschokt te zijn door de racistische uitingen. „Ik schaam me ook kapot, mijn kinderen zitten in het stadion en die hebben het ook meegekregen.” De leiding van ADO meldde vrijdag dat inmiddels 22 mensen zijn geïdentificeerd die de geluiden maakten. De daders hebben direct een stadionverbod gekregen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Spelers en staf ADO tonen ‘rode kaart’ aan racisme
Sluiten