Puck Roest
Puck Roest Sport 31 jan 2016 / 10:35 uur

Schorsing dreigt voor veldrijdster met motortje

De Belgische veldrijdster Femke van den Driessche die zaterdag tijdens het WK werd betrapt met een motortje op haar fiets moet rekening houden met een lange schorsing. Voorzitter Brian Cookson laat zondag weten dat het bedrog van de 19-jarige wordt voorgelegd aan de disciplinaire commissie van de internationale wielerunie UCI.

Er werd zaterdag geschokt gereageerd op het bedrog van Van den Driessche. „Wat brengt een renner tot zoiets? Ik weet het niet, op zo’n jonge leeftijd. Wie stuurt haar? Ik ben echt beschaamd in haar plaats”, aldus de Belgische bondscoach tegen Sporza.

Zes maanden

Volgens Cookson zijn de regels duidelijk. „We hebben vorig jaar een nieuwe ruime regel geïntroduceerd tegen technologische fraude. De minimumstraf is een schorsing van zes maanden zonder een maximum. Bovendien kunnen de rijdster en haar team een substantiële boete krijgen.”

Inmiddels is er ook een verdacht filmpje opgedoken van de ‘mechanische fraude’ van de 19-jarige veldrijdster. Op de beelden is te zien hoe Van den Driessche tijdens de Koppenbergcross in november de concurrentie ogenschijnlijk makkelijk voor blijft op de beruchte bult in de Vlaamse Ardennen. Ook opmerkelijk is dat de broer van Femke, Niels van den Driessche, momenteel al geschorst wegens dopinggebruik.

https://www.youtube.com/watch?v=kv3CiyrRTMg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schorsing dreigt voor veldrijdster met motortje
Sluiten