Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 29 jan 2016

‘Real Madrid sluit megadeal: 140 miljoen per jaar’

Real Madrid heeft een nieuwe grens overschreden in de marketingwereld van het voetbal. De Koninklijke heeft, volgens Marca, een megadeal met Adidas gesloten die de club in tien jaar tijd 1,4 miljard euro gaat opleveren. Dat is precies twintig keer zoveel als wat Ajax krijgt.

Lees ook: ‘Real Madrid mag twee transferperiodes niet kopen’

De komende tien jaar zou Adidas jaarlijks 140 miljoen euro overmaken naar de club uit Madrid, die daarmee het meest waardevolle shirt ter wereld heeft. De Koninklijke gaat Manchester United voorbij, dat 98 miljoen per jaar ontvangt van Adidas. Adidas betaalde Real Madrid tot nu toe 45 miljoen euro per jaar, het bedrag wordt dus ruim verdrievoudigd.

Transferverbod

Van het geld zou Real per seizoen anderhalve Cristiano Ronaldo kunnen kopen, maar dat is voorlopig niet aan de orde. De komende twee transferperiodes mag de Spaanse topclub geen spelers kopen van de UEFA vanwege het aantrekken van minderjarige spelers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Real Madrid sluit megadeal: 140 miljoen per jaar’
Sluiten