Johan van Boven
Johan van Boven Sport 6 jan 2016 / 09:30 uur

Pittige bitch fight op tenniscourt

Ze vlogen elkaar nog net niet in de haren, maar het scheelde niet veel. Tijdens hun partij in de tweede ronde van het WTA-toernooi in Auckland waren Jelena Ostapenko en Naomi Broady op zijn zachtst gezegd niet de beste vriendinnen.

Aanleiding voor de ruzie was een incident met een ballenjongen. De Letse Ostapenko smeet in de derde set uit frustratie met haar racket (zie video hieronder) en raakte daarmee bijna een ballenjongen. Broady vond het schandalig en eiste dat haar opponent gediskwalificeerd zou worden.

De scheidsrechter wees het verzoek van de hand en liet de partij hervatten, omdat hij van mening was dat het racket per ongeluk uit de handen van Ostapenko was geglipt. Toen de Britse Broady de partij uiteindelijk won, ging ze na afloop nog even de verbale confrontatie (zie onderste video) aan met haar tegenstander. Ook beklaagde ze zich opnieuw bij de scheidsrechter door te roepen dat Ostapenko met opzet met haar racket had gesmeten.

Oneerbiedig

De tennisster uit Letland beet ook nog even van zich af door te roepen dat Broady zich belachelijk gedroeg. Dit weer tot groot ongenoegen van de Engelse. „Gezien de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd is dat een belachelijke opmerking. Ik vind niet dat ik iets oneerbiedigs heb gedaan. De spanning was om te snijden tijdens de wedstrijd. Maar goed, ik denk dat we er allebei wel iets van hebben geleerd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pittige bitch fight op tenniscourt
Sluiten