Dion Mebius
Dion Mebius Sport 31 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Opnieuw leidsman aangevallen door team Nieuw Sloten

Opnieuw is de voetbalclub Nieuw Sloten in opspraak gekomen. Zaterdag zouden spelers van het eerste zaterdagteam van de Amsterdamse club in de uitwedstrijd tegen DCG de scheidsrechter hebben aangevallen. De club kwam in 2012 in het nieuws na het dodelijk incident met grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

De wedstrijd werd een kwartier voor tijd gestaakt na een rode kaart voor een speler van Nieuw Sloten. De arbiter verklaart op de site Het Amsterdamsche Voetbal dat de rode kaart uit zijn hand werd geslagen, waarbij ook zijn hoofd werd geraakt. „Veel spelers vlogen vervolgens op me af en werd ook nog naar mijn nek gegrepen.”

Vergrootglas

Voor zover voorzitter Frans Mobron van Nieuw Sloten weet, is alleen de kaart uit de hand van de arbiter geslagen. Er zijn wel veel spelers op het incident af gelopen, wat volgens hem als bedreigend kan worden ervaren, maar er is verder niks gebeurd. Toch neemt het bestuur de zaak hoog op en zal het team ter verantwoording worden geroepen.

De club heeft inmiddels excuus aangeboden aan de scheidsrechter. Mobron zegt te begrijpen dat zijn club na het incident met grensrechter Nieuwenhuizen onder een vergrootglas ligt. „Elk incident is er één te veel en valt niet te tolereren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opnieuw leidsman aangevallen door team Nieuw Sloten
Sluiten