Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 8 jan 2016

Opgeleefde Suk droomt van terugkeer naar Ajax

Zeven jaar geleden kwam hij zomaar aanwaaien bij Ajax, de Koreaan Hyun-Jun Suk. Hij kwam kijken bij de training en dwong een contract af. Een jongensboek leek geschreven, maar het liep anders. Suk mislukte bij Ajax en FC Groningen en vertrok naar Portugal.

Bij zijn club Vitória Setubal is hij inmiddels helemaal opgeleefd, maar hij is zijn roots niet vergeten. Suk heeft zijn zaakwaarnemer een gloednieuwe Lamborghini beloofd als hij een transfer naar Ajax kan bewerkstelligen, schrijft Het Parool.

FC Porto

De 24-jarige Suk staat dit seizoen bij Setubal al op negen doelpunten en zeven assists. Daarmee wekte hij al de interesse van FC Porto, maar de Koreaan blijft dromen van de club waarvan hij het logo op zijn arm tatoeëerde. „Hij weet dat hij gevormd is door zijn periode in Amsterdam en denkt er veel aan terug”, aldus zijn zaakwaarnemer tegen de Amsterdamse krant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Opgeleefde Suk droomt van terugkeer naar Ajax
Sluiten