Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 29 jan 2016

Ook Podolski in beeld bij Chinese club

De Chinese competitie wordt een steeds grotere speler in de voetbalwereld. Eerder deze winter vertrokken topspelers als Ramires (Chelsea), Gervinho (AS Roma) en Fredy Guarin (Internazionale) al naar het Aziatische land. Nu heeft ook Lukas Podolski een lucratieve aanbieding gekregen.

In totaal gaven Chinese clubs gezamenlijk al 136 miljoen euro uit aan transfers. Dat is meer dan iedere andere competitie, dus ook dan de Premier League. Mocht ook Podolski voor het Chinese geld kiezen, dan komt daar nog zo’n twintig miljoen bij. De 30-jarige aanvaller van Galatasaray kan bij Shanghai Shenhua jaarlijks zo’n negen miljoen opstrijken.

Ba en Cahill

Als Podolski de overstap zou maken, krijgt de 126-voudig Duits international onder meer gezelschap van de voormalige Premier League-spelers Demba Ba en Tim Cahill.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ook Podolski in beeld bij Chinese club
Sluiten