Johan van Boven
Johan van Boven Sport 5 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe keeper NEC heeft tranentrekkend verleden

NEC heeft de Australische doelman Brad Jones vastgelegd. Op zich een weinig opvallend nieuwsbericht tijdens een periode waarin de transfermarkt is geopend, maar wie in het verleden van de keeper duikt, houdt het nauwelijks droog.

In de periode dat Jones onder contract stond bij Liverpool overleed zijn 6-jarige zoontje op 18 november 2011 na een lange strijd tegen leukemie. Tijdens de wedstrijd tegen Chelsea droegen zijn ploeggenoten rouwbanden en het publiek zorgde voor een indrukwekkend eerbetoon aan Luca.

https://twitter.com/michael_bhujel/status/268027335935131648

Jones stond zelden onder de lat bij Liverpool, want hij was de derde doelman. Niemand had het idee dat hij ooit aan bod zou komen. Totdat eerste keeper Pepe Reina na een rode kaart een schorsing moest uitzitten en tweede doelman Doni tegen Blackburn Rovers geblesseerd het veld verliet.

Eindelijk mocht Jones zijn Premier Leaguedebuut voor Liverpool maken. En dat deed hij op onvergetelijke wijze. Hij stopte een strafschop, waardoor The Reds de uitwedstrijd met 3-2 wonnen. Na zijn redding wees Jones naar de hemel.

Bevallen

Na het duel werd hij uiteraard geïnterviewd. Tijdens het vraaggesprek zei Jones dat het een wel heel bijzondere week voor hem was. Niet alleen vanwege zijn heldenrol tegen Blackburn, maar vooral ook omdat zijn vrouw was bevallen van een kerngezonde zoon Nico. In 2014 kreeg hij samen met ex-model Dani Rose Lawrence ook nog een dochtertje: Romi.

Hieronder de tranentrekkende beelden:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe keeper NEC heeft tranentrekkend verleden
Sluiten