Johan van Boven
Johan van Boven Sport 11 jan 2016 / 15:55 uur

Nieuwe juichhype op komst in voetbalwereld

Voetballiefhebbers snakken naar het einde van de winterstop. Komend weekend wordt er in Nederland eindelijk weer gevoetbald. Maar tegenstanders van spelers die op een rare manier juichen, kijken wellicht een beetje op tegen de hervatting van het seizoen.

Handjeklap

Wie de afgelopen weken via social media de verschillende voetbalteams in de gaten heeft gehouden, weet namelijk dat er een nieuwe juichhype op komst is: Dabben. Het is een armbeweging in de buurt van het hoofd, voorafgegaan door een gezamenlijk handjeklap of dansje.

We zagen in het spelershotel van Feyenoord de spelers al oefenen. Lex Immers, Jens Toornstra en Michiel Kramer waagden , tot groot genoegen van hun collega Colin Kazim-Richards, een poging. Vreemd genoeg zijn die beelden inmiddels van Instagram gehaald door de spelers.

Bij Paris Saint-Germain trainen ze tegenwoordig niet alleen maar op positiespel, vrije trappen en hoekschoppen, maar ook op dabben. Het is een trend die is over komen waaien uit de rapwereld, waar de dansmove in videoclips regelmatig is te zien.

https://twitter.com/Footy_Jokes/status/686329249729540096

Dus maak je borst maar nat voor de tweede seizoenshelft. Na een doelpunt zullen heel wat spelers hun bijdrage leveren aan deze hype.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe juichhype op komst in voetbalwereld
Sluiten