Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 22 jan 2016

‘Neymar sprak met Real over mogelijke transfer’

De voetbalwereld kan zich op gaan maken voor een zeer pikante transfer. FC Barcelona’s superster Neymar Junior zou namelijk in gesprek zijn met rivaal Real Madrid. Het Spaanse radiostation Al Primer Toque beweert dat de Braziliaan tijdens zijn verblijf in Zürich voor het gala van de Gouden Bal in het geheim heeft afgesproken met vertegenwoordigers van Real.

Neymar is bezig aan zijn beste periode bij FC Barcelona, met 24 doelpunten uit 24 officiële duels dit seizoen. De 23-jarige Neymar werd eerder dit jaar verkozen tot de op twee na beste speler ter wereld na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Bij Barcelona maakt hij uit van het ultieme aanvalstrio MSN: Messi, Suarez en Neymar. Volgens het Spaanse Marca heeft zou Real Madrid in staat zijn om de clausule van 190 miljoen euro die in het contract van Neymar staat te betalen.

Figo

Hoe serieus we dit gerucht moeten nemen, valt te bezien. Niets wijst erop dat Neymar het niet naar zijn zin zou hebben bij Barcelona. Hij zou echter niet de eerste topspeler zijn die de pikante overstap van Barça naar Real maakt. Luis Figo is het bekendste voorbeeld, hij vertrok in 2000 voor een recordbedrag van Barcelona naar Madrid.

De geruchten worden ongetwijfeld gevoed door het transferverbod dat Real Madrid is opgelegd. De Koninklijke moet voor 1 februari zaken doen op de transfermarkt, de volgende twee transferperiodes mag de club geen spelers aantrekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Neymar sprak met Real over mogelijke transfer’
Sluiten