Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 5 jan 2016 / 14:55 uur

Nederlander ziet Dakar letterlijk in vlammen opgaan

Wedstrijdtrucker Martin van den Brink zit niet langer in de monsterrally Dakar 2016. Zijn droom ging letterlijk in vlammen op. De vrachtwagen van de Nederlander brandde maandagavond volledig uit in de 1e etappe naar Termas Rio Hondo. „Dit is echt ongelofelijk”, reageert Van den Brink in de Gelderlander vanuit Argentinië. „De remdruk van de truck viel weg en ineens stond de Renault in lichterlaaie.”

Zonder kleerscheuren

De driekoppige bemanning, naast chauffeur Van den Brink bestaand uit navigator Peter Willemsen en monteur Richard Mouw, verliet de truck zonder kleerscheuren. Op ongeveer 100 kilometer voor het einde van de 387 kilometer lange proef ging het mis. Door de verminderde remdruk, vertelde Van den Brink, raakte de truck bij een bocht naar rechts een wal. Hij kreeg de auto wel weer op het rechte pad, maar bij een inspectie van het voertuig zag Mouw even later dat de achterzijde van de truck vlam had gevat.

Brand niet te blussen

Het trio probeerde de brand nog te blussen. „Onbegonnen werk”, verklaarde Van den Brink. „We kregen nog hulp van Kamaz-rijder Dmitry Sotnikov. Dat was heel fijn, maar de Russen konden ook niets doen. Het kost ons veel geld. Aan de andere kant zijn we blij dat iedereen ongedeerd is gebleven.” Van den Brink ging naderhand terug naar de plek des onheils. „We moeten de truck bergen en de rotzooi opruimen. Dat hoort er ook bij. We willen het gebied netjes achterlaten.”

De truck van Van de Brink voor en na de brand:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander ziet Dakar letterlijk in vlammen opgaan
Sluiten