Lentin Goodijk
Lentin Goodijk Sport 29 jan 2016

Michael Phelps leidt basketballer geniaal af

Achttien Olympische gouden medailles won Michael Phelps in zijn zwemcarrière, maar donderdag bewees hij ook buiten het water van waarde te kunnen zijn. Met al zijn medailles om zijn nek en in een bescheiden zwembroekje dook hij op achter het Curtain of Distraction om basketballer Stephen Thompson jr. af te leiden voor zijn vrije worpen. En met succes: tot twee keer toe wist de basketballer niet te scoren.

Het Curtain of Distraction, ofwel Gordijn van Afleiding, is een initiatief van de 942 Crew, een stel studenten uit Arizona. Bij een vrije worp van de tegenstander komt er iemand achter het gordijn vandaan om de nemer van de worp zoveel mogelijk af te leiden.

Nu was het dus de beurt aan Phelps die alles uit de kast trok om de speler van de Oregon State Beavers van de wijs te brengen. De 30-jarige Phelps bereidt zich momenteel voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro komende zomer. Daar hoopt hij nog meer medailles toe te voegen aan zijn indrukwekkende palmares. Het is voor hem niet te hopen dat Thompson jr. in Rio achter een gordijn vandaan komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Michael Phelps leidt basketballer geniaal af
Sluiten