Johan van Boven
Johan van Boven Sport 6 jan 2016 / 12:57 uur

Michael Boogerd twee jaar geschorst vanwege doping

Michael Boogerd moet de komende twee jaar zijn rol als ploegleider van Roompot neerleggen. De oud-renner is door de internationale wielerunie UCI alsnog geschorst vanwege zijn dopinggebruik, dat hij drie jaar geleden opbiechtte. Hij gaat niet in beroep tegen de straf.

De leiding van Roompot is verontwaardigd over de schorsing van Boogerd. „Met name het verloop en de duur van de gevolgde procedure hebben naar onze mening niet bijgedragen aan een correcte afhandeling van deze kwestie”, staat in een verklaring van de Nederlandse ploeg. „Wij hebben begrip voor de beslissing van Michael om de uitspraak van de internationale wielerunie niet aan te vechten en er de voorkeur aan te geven een einde te willen maken aan een langdurige periode van onzekerheid.”

Teammanager Michael Zijlaard vindt het wegvallen van Boogerd een groot verlies voor Roompot. „Als mede-initiatiefnemer van ons project was Michael van zeer grote waarde in het begeleiden van jonge Nederlandse renners, die zo hun droom waar konden maken. In het afgelopen jaar heeft hij als ploegleider veel energie gestoken in het leren van die talenten wat het is om, in deze gelukkig andere tijd, beroepsrenner te zijn.”

Schoon

Volgens Zijlaard was Boogerds dopingverleden juist de reden om op de tegenovergestelde wijze te werk te gaan. „Zijn negatieve ervaringen zijn een motivatie geweest om onze renners hun sport met passie en overtuiging schoon te laten beleven.”

De hoofdsponsor van de ploeg laat in een persverklaring weten achter het team te blijven staan. „Zijn afscheid als ploegleider van Roompot Oranje Peloton is een bittere pil, maar Roompot Vakanties blijft als sponsor achter het team staan. Tegenslagen zijn onlosmakelijk verbonden met topsport, net als het opstaan en weer doorgaan.”

Reageer op artikel:
Michael Boogerd twee jaar geschorst vanwege doping
Sluiten