Johan van Boven
Johan van Boven Sport 25 jan 2016 / 13:45 uur

Massale vechtpartij tijdens vriendschappelijk duel

Wie een vriendschappelijke wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate organiseert, vraagt om problemen. Dat is hetzelfde als een duel tussen Feyenoord en Ajax, maar dan in het kwadraat qua haat. Over het algemeen respecteren de spelers van de Rotterdamse en Amsterdamse club elkaar nog wel, maar daar is bij de Argentijnse aartsrivalen totaal geen sprake van.

Afgelopen weekend ontaarde het treffen tussen de twee clubs dan ook in een massale vechtpartij. De spanning werd gedurende de wedstrijd al behoorlijk opgebouwd met snoeiharde overtredingen en toen Boca-ster Carlos Tevez een kopstoot kreeg, explodeerde de boel.

De toeschouwers kregen een massale vechtpartij voorgeschoteld, waarbij niet alleen bijna alle spelers bij betrokken waren, maar waar ook nog eens mensen uit de technische staf van beide clubs zich mee bemoeiden.

https://www.youtube.com/watch?v=Q0ZvOmwZDnw

Er werden maar liefst vijf rode kaarten uitgedeeld. Drie aan het adres van Boca, twee voor een speler van River, dat het duel overigens met 0-1 won.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Massale vechtpartij tijdens vriendschappelijk duel
Sluiten