Remco Visser
Remco Visser Sport 13 jan 2016 / 14:34 uur

Los Angeles krijgt eindelijk weer eigen NFL-team

Ze hebben er ruim 20 jaar op moeten wachten, maar vanaf het volgende seizoen kunnen de inwoners van Los Angeles weer juichen om hun ‘eigen’ American Football-team. De Rams, die sinds 1995 in St. Louis speelden, keren terug naar de stad aan de Amerikaanse westkust.

De verhuizing van de Rams werd vannacht met grote meerderheid goedgekeurd door de teameigenaren in de NFL. Bij een stemming steunden 30 van de 32 eigenaren het voorstel voor een nieuw stadion in de wijk Inglewood. Het nieuwe onderkomen van de Rams is overigens pas in 2019 klaar, waardoor het team nu op zoek moet naar een locatie in Los Angeles om die periode te overbruggen.

Verhuizing

De Rams speelden tussen 1946 en 1994 al in de op een na grootste stad van de Verenigde Staten, maar vanwege problemen met het stadion en de afnemende interesse van fans forceerde de toenmalige eigenaar Georgia Frontiere een vertrek naar St. Louis.

Titans

De laatste keer dat een NFL-team verhuisde van speelstad dateert overigens van 1997. Toen vertrokken de Houston Oilers naar Nashville om daar als Tennessee Titans verder te spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Los Angeles krijgt eindelijk weer eigen NFL-team
Sluiten