Remco Visser
Remco Visser Sport 23 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Los Angeles krijgt duurste stadion ter wereld

In Nederland is het niet voor te stellen dat Feyenoord ooit zou verkassen uit Rotterdam of dat PSV voortaan zijn wedstrijden in de Galgenwaard af zal wikkelen. In de Verenigde Staten zijn ze echter iets meer gewend aan verhuizende sportteams. Zo vestigen de St. Louis Rams zich vanaf komend seizoen in Los Angeles, na meer dan 20 jaar te zijn weggeweest.

En dat doen de Rams dan ook niet voor niks. In Los Angeles wordt door teameigenaar Stan Kroenke namelijk het allerduurste sportstadion ter wereld gebouwd. Het immense bouwwerk heeft een prijskaartje van 2,3 miljard euro en heeft nu al de bijnaam NFL Disney World gekregen.

Het futuristische stadion heeft ruimte voor 80.000 uitzinnige supporters en voor speciale evenementen kan dat aantal verhoogd worden naar 100.000 fans. Rondom het stadion komt een enorm park, een woonwijk met 2.500 huizen en 300 kamers tellend hotel.

New York

Tot 2019 is overigens het MetLife Stadium in New York, de thuisbasis van de NFL-clubs New York Giants en New York Jets, met 1,43 miljard euro nog het duurste sportcomplex ter wereld. Het duurste voetbalstadion ter wereld is het Londense Wembley-stadion met 1 miljard euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Los Angeles krijgt duurste stadion ter wereld
Sluiten