Remco Visser
Remco Visser Sport 19 jan 2016 / 08:09 uur

KNSB: Morgen eerste marathon op natuurijs

Haal de schaatsen maar uit het vet, want morgenochtend wordt bekend gemaakt waar de allereerste marathon op natuurijs in 2016 plaats zal gaan vinden. Dat maakte de KNSB vanavond bekend.

De schaatsbond heeft de keus tussen Haaksbergen en Noordlaren. ,,Morgenochtend om 7.00 uur keurt de KNSB het ijs in Noordlaren, twee uur later in Haaksbergen. We nemen vervolgens uiterlijk 10.00 uur de beslissing waar we gaan rijden”, zei Willem Hut, de competitieleider in het marathoncircuit. De andere twee kanshebbers, Veenoord en Arnhem, vielen eerder vandaag al af.

De schaatsbond stelt als eis dat het ijs ten minste 3 centimeter dik moet zijn. De weersverwachting is, met matige vorst in de nacht, goed. ,,Grootste spelbreker zou wel eens de oplopende temperatuur morgen overdag kunnen worden. Naast de ijsdikte zullen we in onze overweging de voorspelling van de temperatuur overdag in beide plaatsen zeker meenemen”, aldus Hut.

Primeur

IJsvereniging Haaksbergen had de primeur voor het laatst in de winter van 2009-2010. Daarna was IJsvereniging De Hondsrug uit Noordlaren de concurrentie driemaal op rij (2010-2013) te snel af.

Reageer op artikel:
KNSB: Morgen eerste marathon op natuurijs
Sluiten