Johan van Boven
Johan van Boven Sport 7 jan 2016 / 10:16 uur

Goed voornemen Fernando Ricksen: 2016 overleven

Fernando Ricksen heeft voor het nieuwe jaar maar één wens: het einde van 2016 halen. Dat heeft de ALS-patiënt gezegd in een interview met Sky Sports. „Sommige dagen waren moeilijk, maar ik heb een goed jaar gehad. Ik kan nog steeds lopen."

Het is duidelijk dat Ricksen nog moeilijker uit zijn woorden komt dan voorheen, de oud-voetballer van onder meer Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal is nauwelijks te verstaan. Toch gaat hij zo nu en dan een interview niet uit de weg.

Rollator

In oktober zei hij tegenover Metro dat hij ‘die rolstoel’ zo lang mogelijk wil uitstellen. Gevolg is wel dat de 39-jarige Limburger regelmatig ten val komt. „Ik wil ook niet met een rollator lopen, daarom probeer ik op een dag zo veel mogelijk te lopen. Al moet ik daarom wel regelmatig om hulp vragen om overeind te blijven”, aldus Ricksen tegen Sky Sports.

De interviewer gaat ook in op zijn bezoek aan Celtic Park, waar Ricksen Ajax zag spelen. Ondanks de grote rivaliteit tussen Celtic en zijn oude club Rangers werd hij door de fans hartelijk ontvangen. Ricksen kreeg applaus en knuffels. „Dat was fantastisch, iedereen was blij om mij te zien.”

Zijn artsen zeiden 2,5 jaar geleden dat hij maximaal nog zo’n zes maanden te leven had, maar Ricksen is er nog steeds. Hij zei zelfs dat hij als eerste ter wereld de zenuw- en spierziekte wil overleven. „Ik hoop dat ik het einde van 2016 haal en dat we dan weer zo’n gesprek als dit hebben.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goed voornemen Fernando Ricksen: 2016 overleven
Sluiten