Johan van Boven
Johan van Boven Sport 24 jan 2016 / 17:57 uur

Gehandicapt jochie (9) scoort in bomvol stadion

Voetbal is een prachtig podium om dromen in vervulling te laten gaan. Neem de 9-jarige George Shaw, die door het leven gaat met een hersenaandoening. Hij heeft niet meer de kracht en coördinatie om in valide team te spelen, maar daar laat hij zich niet door uit het veld slaan.

Sterker nog, George traint in zijn eentje keihard om aan zijn conditie en techniek te werken. Zijn vader zette begin deze maand een video online waarin is te zien hoe het jongetje zijn voetenwerk wil verbeteren, om paaltjes rent en uiteindelijk een bal in het doel schiet.

En dat allemaal in het shirt van Everton met achterop de naam van zijn favoriete speler Gerard Deulofeu, die via Twitter al zijn bewondering had geuit voor het doorzettingsvermogen voor George, die een paar jaar geleden niet kon lopen.

Bomvol stadion

Zondag zorgde de Spaanse aanvaller ervoor dat de grootste droom van het gehandicapte jongetje uitkwam. Hij nodigde hem uit voor de wedstrijd tegen Swansea City. Op een bomvol Goodison Park mocht hij tijdens de rust zelfs het veld op en een bal in het doel schieten.

De supporters, ongetwijfeld met kippenvel op hun armen, gingen uit hun dak. Een onvergetelijk moment voor George. En voor Deulofue, die zei: „George zit voor altijd in mijn hart.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gehandicapt jochie (9) scoort in bomvol stadion
Sluiten