Johan van Boven
Johan van Boven Sport 6 jan 2016 / 12:35 uur

Geen stroom na wanbetaling olympisch stadion in Rio

Een betalingsachterstand van maar liefst 210.000 euro heeft ervoor gezorgd dat de elektriciteit en het water in het Joao Havelange-stadion in Rio de Janeiro zijn afgesloten. Over zeven maanden worden daar de atletieknummers van de Olympische Spelen van 2016 afgewerkt.

Facturen

Voetbalclub Botafogo is bespeler van het stadion, maar weigert de facturen te betalen, melden Braziliaanse media. De club vindt dat de regering moet opdraaien voor de kosten en houdt eveneens de hand op de knip.

De nutsbedrijven zijn het zat en hebben letterlijk de kraan dichtgedraaid. Op 5 augustus beginnen in Rio de Spelen. Tegen die tijd is er ongetwijfeld een oplossing voor het probleem in het atletiekstadion gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen stroom na wanbetaling olympisch stadion in Rio
Sluiten