Johan van Boven
Johan van Boven Sport 13 jan 2016 / 14:49 uur

Extra druk op arbiter Makkelie door social media

Na ophef onder PSV-supporters dat Danny Makkelie – die zondag Feyenoord-PSV fluit – in Rotterdam werkzaam zou zijn, ligt de arbiter zondag sowieso onder een extra groot vergrootglas. De KNVB en Makkelie legden uit dat hij als politieagent niet in de Maasstad, maar in Dordrecht werkt.

Kunst

Toch zal er behoorlijk wat druk op de ketel zitten. „Dat is het effect van social media”, zegt Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. „Iedereen mag er iets van vinden, geen enkele probleem. Het is de kunst om je daar als scheidsrechter van af te kunnen sluiten en die wedstrijd gewoon goed te leiden.”

Het komt vaker voor dat supporters van een bepaalde club zich druk maken om de afkomst van de scheidsrechter. Van Egmond: „Het gebeurt heel af en toe, bijvoorbeeld als een Fries een wedstrijd in Friesland fluit of een Limburger in Limburg. Maar als Kevin Blom, die precies in het midden van Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam woont, een duel in een van die steden fluit, is er geen haan die ernaar kraait. Terecht, want elke arbiter heeft maar één doel: de wedstrijd goed leiden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extra druk op arbiter Makkelie door social media
Sluiten